Social iværksætteri

Camilla Ley Valentin om at spinge ud som iværksætter midt i karrieren

Camilla Ley Valentin om at spinge ud som iværksætter midt i karrieren

Camilla Ley Valentin om at spinge ud som iværksætter midt i karrieren

KlarParatFirma
Hvad laver du i dit firma?

Camilla Ley Valentin – Queue-it

Queue-it Foto: Jonas Pryner Andersen

Jeg er med til at lave Queue-it, som et kø system til internettet og et såkaldt one-product company dvs. det er dét vi laver. Formålet med produktet for kunderne er at forhindre at de går ned, når der er rigtig mange der bruger deres sites samtidig. De fleste kender os igennem at vi har Skat og billetlugen som kunder, men vi har mange kunder. Faktisk sælger vi i dag til hele verden.
Jeg er én af de 3 medstiftere, vi mødtes da vi arbejdede sammen inden vi startede i det samme software firma. Det har jeg været glad for, pga. vi på forhånd stort set vidste hvem der skulle lave hvad.
Det jeg står for er så Marketing, HR og administration . Især administration og HR bliver der mere og mere af nu vi er nået op på 20 medarbejdere. Men udover det opdelte arbejde er vi alle 3 med i forretningsudviklingen hele tiden.

 KlarParatFirma
Hvordan er du blevet iværksætter

Camilla Ley Valentin – Queue-it
Vi startede ud i teamet omkring Queue-it ved at vi skulle opfinde noget selv. Men det skulle ikke nødvendigvis skulle være indenfor rammen af at være os selv der ejede firmaet, men kunne have været et etableret firm. Vi vidste det skulle være indenfor cloud computing, som var helt nyt da vi startede. Og vi havde mange ideer, som vi arbejdede med at veje op mod hinanden. Og så fandt frem til Queue-it – egentlig på en meget struktureret måde.

Vi havde nogle tjek points vi forholdt os til. Vi lavede en hemmeligholdelseerklæring for hinmanden da vi blev mere afklarede. På et tidspunkt fik vi det dokument opgraderet til et letter of intent, og endelig gensidige ansættelsesaftaler og anpartshaveroverenskomst ca.1 måned inden vi lavede vores anpartsselvskab. Man kan sige det var en meget voksen måde at gøre det på.
Iværksætteri har faktisk altid været en mulighed for mig. Men kun én af mange, og jeg vil heller ikke udelukke at gå tilbage til et firma. Måske har det at gøre med at begge mine forældre også gik frem og tilbage mellem eget firma og ansat i et firma. Jeg ved det ikke…

Vores historie startede i 2010 – og først startede vi et konsulent selskab. Vi skulle have noget cash ind, og fra tidligere stillinger havde vi adgang til nogle konsulent kunder. Og når man laver software kan man ikke låne penge i banken, da de skal have sikkerhed. På den måde er det financielle system ikke tilpasset det at lave software. Efter 6 ,åneder tog vi penge ind fra Cat Science – Capnova i dag. Det gav os frihed til at arbejde uforstyrret på Queue-it produktet. I dag har købt dem ud og solgt deres andel til nogle andre.

KlarParatFirma
Hvad har været din største udfordring som iværksætter?

Camilla Ley Valentin – Queue-it

(Pause) Tilsvarende mange andre tror jeg: det at finde kunder tager bare meget mere tid end man tror. Og så hele det arbejde omkring funding og cashflow. Selvom om man tror har lavet en virkelig realistisk, og dermed pessimistiskplan, tager det hele bare endnu mere tid.
Da vi startede var det med kø på internettet var nyt. Det gjorde vi tænkte at vi ville få en firstmover fordel… men det var det faktisk ikke ubetinget. Det har betydet at man så selv har skulle lave de praktiske og mentale logistiskveje hen til salget. Niels (anden Queue-it stifter, red.) har faktisk skrevet en blog om det.

(læs bloggen her: https://queue-it.com/from-our-ceo-finally-queue-it-is-in-a-self-made-category-and-has-competitors-fantastic/  )

Pludselig havde vi noget nyt at forholde os til: to konkurrenter, der lavede noget der ligner det vi laver. Da vi startede skulle vi også bygge hele kategorien med SEO og search op, for inden søger på det de ikke ved de kan få. De potentielle kunder, de søgte ikke og søger gerne ikke på online køsystemer. Vores fordel er at vores kø-system har vores logo på mm, dvs. at de der kommer i kø et sted, lærer os at kende. Og så skal kunne finde os bagefter. De kunder vi har i dag er kommet den vej, med få undtagelser. Og vi holder fast i den inbound salgsstrategi, som vi nu supplerer med outbound aktiviteter.

KlarParatFirma
Hvad synes du er den største fordel ved at være iværksætter ?

Camilla Ley Valentin – Queue-it
Hvis man skal sammenligne det med det og det at have et job, som er det jeg gør… så var der i de corporate chefstillinger jeg havde før, mange andre der bookede min tid fra 9-18 hver dag. 90 % af fordelen ved at starte selv er at man selv bestemmer. Og så håber vi jo oveni det på den upside vi forventer der kommer økonomisk. Så udsigten til at kunne at skabe en sum penge for enden af arbejdet er også en stor fordel. Mere grundlæggende er det bare fedt at være opfinder, som det jo egentlig er. Jeg kan virkelig godt lide at være opfinder.

KlarParatFirma
Hvordan ville du kunne have haft gavn af et iværksætterkursus da du startede?

Camilla Ley Valentin – Queue-it
Den stejleste læringskurve har jeg haft efter jeg begyndte har været om funding. Hvis jeg kunne have lært noget om det, kunne jeg virkelig have sparet tid. Det er det område hvor jeg skulle lærer rigtig meget fra bunden. Og i starten sad jeg også helt alene med marketing, som jeg ikke havde ret stor erfaring med, inden jeg startede. Og jeg har da også gået på kurser og fulgt forskellige sessions hvor jeg kunne lære specifikke marketingdiscipliner. Men primært var det dét med fundingen.

KlarParatFirma
Hvad er dit bedste råd til en mand eller kvinde som har en ide til
en virksomhed, og overvejer springe ud som iværksætter?

Camilla Ley Valentin – Queue-it

Har en liste.

ley slide

 

Hvis det er noget man opfinder, så er det vigtigt man ikke er bange for at fortælle om det. Man er nødt til at fortælle folk om ens ide for at få feedback og udvikle den. Folk stjæler ikke andres ideer. Og det vigtige er også altid eksekveringen. Den risiko er man nødt til at tage. Og så brug tid på, og prioriter, at netværke og bare tale med mange forskellige mennesker. Både faglige og personlige erfaringer er relevante at lære af. Når man så er lidt længere med at starte virksomhed, og måske skal have investorer, så er det vigtigt at tale med mange. For på den måde kan man få forskellige veje at gå, så man kan vælge den der er rigtig for een.

Connect Denmark er et super fint sted at møde investorer og andre i startup-miljøet. Mulighederne er mange. Min slide opsummere mine pointer.
Ja, det var alt jeg lige havde. Tak for snakken.

KlarParatFirma
Det er os der takker Camilla. Det er nogle virkelig gode læringspunkter du gir videre I dag. Tak for det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *