Social iværksætteri

Martin Thorborg blev selvstændig forbi skolen ikke var ham, og han ville ikke gå på kompromis

Martin Thorborg blev selvstændig forbi skolen ikke var ham, og han ville ikke gå på kompromis

Martin Thorborg blev selvstændig forbi skolen ikke var ham, og han ville ikke gå på kompromis

Thorborg torsdagKlarParatFirma
Hvordan er du blevet selvstændig

Martin ThorborgDinero
Det gjorde jeg lidt ud desperation, men kunne hverken få HF eller Gymnaisiet til at spille. Havde kørt lidt i taxa, været lidt i militæret. Til sidst var jeg så: hvad faen skal jeg lave, og jeg ville ikke gå på kompromis med at lave noget jeg havde lyst til at lave. Og så tænkte jeg: jamen så må jeg jo selv designe det og så gik jeg i gang med en computerspilsforretning.

KlarParatFirma
Hvad har været din største udfordring som selvstændig?

Martin Thorborg – Dinero
Det første var at finde og tjene penge. Det næste var den første ansatte. Generelt set vil jeg sige det var balancen imellem privatliv og arbejdsliv, fordi jeg arbejder rigtig meget. Så jeg synes egentlig det har været det sværeste for mig. Ellers er det også noget der ændre sig: den ene dag har du problemer med økonomien, den anden dag med ansatte osv. Det svinger også meget.

KlarParatFirma
Hvad synes du er den største fordel ved at være selvstændig?

Martin Thorborg – Dinero
Jeg elsker at jeg kan trække tingene i den retning jeg har lyst, og at jeg selv kan styre min tid. Jeg er godt klar over at jeg er slave for mine kunder og jeg har ikke meget fritid i forhold til så mange andre. Men jeg føler selv jeg er herre over det. Den største udfordring folk har i dag er at de føler de ikke er herre over deres egen tid, og de ligesom skal indrette sig efter andre mennesker. Og det føler man ikke som selvstændig. Det man laver er jo noget man selv har sat i gang, så på den måde føler man nok man selv er herre over det. Det synes jeg nok er den største fordel.

KlarParatFirma
Hvordan ville du kunne have haft gavn af et iværksætterkursus, da du startede?

Martin Thorborg – Dinero
Hvad kunne jeg have haft gavn af? Hvis man skulle have taget sådan noget kursus. Jeg ville da have enormt meget gavn af… det kunne have været sådan noget hvordan får man en god ide? Konkrete redskaber. Først og fremmest noget om den gode ide. Så noget om selskabsformer måske. Altså lidt lavpraktisk. Ja, introduktion til sådan noget som Dinero som er et gratis regnskabsprogram, ville have en god gave. Hvis da havde været der dengang ihverttilfælde. Introduktion til sådan noget som Amino som har et freelance forum hvor man både kan sælge sine ydelser men også købe billige ydelser. Altså sådan noget værktøjsbaseret. Og så noget om hvordan man markedsføre tror jeg også ville have været væsentligt. Det er nogen af de ting; og så i det hele taget noget med netværk, så kursisterne får delt viden og lavet en gruppe hvor man kan tage udfordringer op og dele erfaringer. Og kan mødes med mellemrum

KlarParatFirma
Hvad er dit bedste råd til en mand eller kvinde som har en ide til en virksomhed, og overvejer springe ud som selvstændig?

 Martin Thorborg – Dinero
Egentlig så tror jeg mit første råd er at lade være med bare at springe ud i det. Behold jobbet. Og så lav det om aftenen. Behold de trygge rammer. Og hvis det ikke rigtigt kan lade sige gøre på den måde, så prøv at lav en nedskaleret version af det. Jeg tror det der afholder rigtig mange fra at blive selvstændige det er de ikke tør gå fra den ene ting til den anden ting. Det at gå fra at sidde i et trygt studie eller arbejdsmiljø og så hoppe ud og blive selvstændige er for stor en mundfuld for mange. Så behold det man har og så lave det andet om aftenen. Og det kan man sagtens få tid til. Og kan man ikke skal man ikke være selvstændig alligevel. Jeg håber det hjalp?

KlarParatFirma
Det gjorde det, tak for din tid Martin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *